A fátyolozott és a leleplezett örök igazság - Jelkép 37

symbol_37s.jpg

A fátyolozott és a leleplezett örök igazság
- Jelkép 37

 

 

 

 

Maya fátyla
A fejlődésen át az örök isten fiuk több és több ismereteket kapnak a valóságról és igazságról. Az élet igazságainak megmagyarázása a különböző fejlődési fokokhoz alkalmazódik és így ezek mindig kapcsolatban vannak a felfogóképességgel. Ezeknek nem szabad sem naivnak vagy fantasztikusnak lenni az átvevő tapasztalataihoz képest.

symbol 37b
Az ösztönképesség okozza, hogy a fejlődésünk elején egy magasabb hatalmat sejtünk, egy vagy több istent, a létezési folyamat mögött. Az elemező képesség (intelligenciás energia) zsenge fejlődése miatt az istenábrázolást saját képmásunkra alakítjuk. Az isteneket, pl. nagy harcosokként fogják fel. Minden kultúrának megvan a saját mitológiái és teológiája.

A háborúk szenvedést okoznak de hosszú távon humanizmust és az által egy vágyat a humánusabb eszményképek után. Csak akkor, mikor az érzés valóban humánus lett és az elemzési képesség valóban jól kifejlődött és ez a két képesség harmonikusan ellenőrzi egymást, lesz az örök istenfiú megint kész arra, hogy a teljes fátyol nélküli igazságot az életről megkapja.


Legalul a jelképen egy teret láthatunk, ami felfelé nő. Ez mutatja, hogy a fény vagy a szeretet fokozatosan fejlődik a földi életeken át. A halálfej azokat a részeket szimbolizálja, mikor az istenfia a sötétségnek csúcspontjára jut. A fényes városkép jelképez fénylő, humánus eszméket. Látjuk, hogy a fény le van fátyolozva az állatember tudatában, de azt is, hogyan fogja a tökéletes ember átélni ezt a fényt, mikor „Maya fátyla” le fog hullani. Csak a maximális szeretetképességgel tudja az istenfia egyedül, mások megmagyarázása nélkül, átélni Isten tudatát, ami a sugárzó fehér háromszöggel van jelképezve.

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København