Az ember és az állatias és vegetáriánus táplálék - Jelkép 38

symbol_38s.jpg

Az ember és az állatias és vegetáriánus táplálék
- Jelkép 38

 

„Hogy táplálékotok legyen…”
 „Nézzétek, nektek adok minden növényt az egész földön, amely magot terem, és minden fát, amely magot rejtő gyümölcsöt érlel, hogy táplálékotok legyen.” Ezt hirdeti a Biblia, 1: a Mos 1:29. Ezt a felszólítást nem követte nagyobb betartás. A legtöbb ember számára a húsevés hagyomány. A ragadozókat illetően ez természetes, de kozmikus nézetben a kultúrember számára nem, mert ő már maga mögött hagyta az állatok legkezdetlegesebb és durva fejlődési fokát. Az ő kifinomult szervezetének a ragadozó állat tápláléka egy megterhelés lesz, ami betegségekhez vezet.

symbol 38b
De az étkezési szokásaink szintén az állatoknak az élethez való jogának tiszteletben tartásáról is szól. Ezeket fogságban tartják, kihasználják őket a kutatás szolgálatában, kínozzák és megölik őket. Az ötödik parancsolat: „Ne ölj” az állatokra is vonatkozik. Ezek szintén a felebarátaink, amiket meg kell tanulnunk, szeretni. A törvény „ahogy te vetsz, úgy aratsz” itt is érvényes. Mi sem vagyunk jobban megvédve a balesetektől, természetellenes haláltól, természetkatasztrófáktól és hasonló dolgoktól, mint ahhoz a védelemhez viszonyítva, amit az életnek adunk a környezetünkben és saját szervezetünkben. Hogy más élőlények szervezetét, vérét, izmait, máját, veséit, szívét, agyát és beleit fogyasszuk, az nem a jövőhöz tartozik. Azt is meg kell említeni, hogy alkohol, dohány, kábítószer, és másfajta méregdolgok megrongálják a tudatot és a testnek a mikroélőlényeit. Itt még sok minden hátravan, amit meg kell tanulni, mielőtt ez az állatias cselekedetforma megváltozik.
 

Az ideális táplálék a mostani fejlődési fokunkon növények, gyökértermések, gyümölcsök, tejtermékekkel alátámasztva az átmeneti fázisban. A jövőben csak megérett gyümölcshús a mag körül lesz a táplálékunk. Az állati táplálkozástól a vegetáriánus étkezésig történő átmenet természetesen egy individuális folyamat ahol mindenkinek egyénileg kell tapasztalatot szerezni és meg találni az optimális választást.

A legalsó lépcsőfok a valódi állatvilágot jelképezi és a ragadozók állatias táplálékát. A cikcakkvonal a durva vibrációkat mutatja a hús mikrovilágában. Az emésztési folyamat kiszabadítja az élő mikro lényeket a húsban (piros partikulák). Ez a táplálék egy túlterhelést és energiaveszteséget okoz a kultúrember kifinomult szervezetének, de a szeretetparancs megszegését is.

A következő lépcsőfok (narancssárga) az átmeneti fázist mutatja az igazi embervilág felé és ennek az animális és vegetáriánus táplálkozásának a keverékét. A harmadik lépcső a tökéletes emberi táplálékot mutatja. Az elején többnyire gyümölcs, később egyre inkább a levegőtáplálék.

A legfelső lépcsőfok a szellemi világokat jelképezi, ahol a táplálék teljesen szellemi és fényes, boldogságot teremtő gondolatokból áll. A baloldali kör a primitív ember kapcsolatát mutatja a különböző táplálékcsoportokhoz.
 

 

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København