Az örök élet struktúrája - Jelkép 36

symbol_36s.jpg

Az örök élet struktúrája
- Jelkép 36

 

 

Átmenet az egyik világból egy másikba
Két függőleges vonalon belül láthatjuk a spirálkörfolyamat hat világát egy lépcsővel jelezve. A fölötte lévő téren az uralkodó tudatenergia az illetőleges világban különböző színekkel van jelezve. Piros a növényvilág (ösztön), narancsszín az állatvilág (gravitációs), sárga az igazi embervilág (érzék), kék az isteni világ (intuíció) és indigó az üdvösségvilág (emlék).

symbol 36b
Az üdvösségvilág a nevét annak a tiszta fény- és boldogságérzéseknek alapján kapta, amelyek a spirális körfolyamaton keresztül történő külső utazásról származó emlékek újra átélései keltenek. Ennek a tökéletes boldogságvilágnak első nyomait a fizikai világban látjuk, többek között, mint jégvirágokat az ablakon.

A fehér figurával a lépcső felett a világmindenségnek az a része van jelölve, ami fizikailag átélhető, az üdvösségvilágnak külső ásványi részétől az emberi világ kezdetéig. A szellemi világokat csak intuícióval és az igazi szeretetképességgel lehet átélni.
A fehér, illetőleg a vonalazott körök a fejlődési lépcső felett minden világban mutatják, hogy ezek itt, mindannyian, egy felépülési- és egy leépítés fázisból állnak. Egy létezési térben történő csúcspontra jutás után, elkezdődik ennek a térnek a jóllakottsága/teltsége megjelenni. Megkezdődik az átmeneti fázis a következő világba. Ez az átmenet ugyanolyan lassan és észrevétlenül történik, mint mikor egy ág nő ki a fa törzséből.

Ez a fájdalommentes átmenet nem érvényes az állatvilágból való átmenetnél az igazi emberies világba. Ez heves, drámai szembesítésként történik, mint átmenet a sötétből a fénybe. Ez fájdalmakat és könnyeket okoz.

A sötétség legfelül a vonalazott térrel van szimbolizálva, ami az állatvilágban jut csúcspontra. Egyedül ebben a világban lehet a szenvedést átélni, mint fájdalom. A háromszögek a körökben az ént jelképezik, az örök isten fiúkat, amelyek mindnyájan áthaladnak a különböző világokon. A színes gyűrűk a magasabb és magasabb tudatenergiákat jelképezik, amelyeket az egyén a fénykulminálás felé vezető úton használ.

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København