Világmegváltási elv - Jelkép 2

symbol_02s.jpgVilágmegváltási elv
- Jelkép 2

 

 

A szellemi szülő-elv
Az emberek és magasabb kifejlődött állatok ivadékai szeretetteljesen vannak gondozva és felnevelve, amíg maguk tudnak élni. Ez a szeretetteljes gondosság szintén érvényes ránk is. Egyének, akik előttünk vannak a fejlődésben, tanítóink lesznek rosszban és jóban addig, amíg magunk is tudunk boldogulni.

symbol 02b
De szintén van egy kozmikus változata ennek az elvnek, ahol az idősebbek tanítók lesznek egy sokkal mélyebb és átfogóbb fokban, az úgy nevezett világmegváltók. A szülőszerepük egy teljes fejlődési fokra terjed ki, ami sok évszázadra vagy évezredre terjed, mielőtt ezeken áthaladunk. Mózes egy példa egy erős tanítóra, akinek a parancsai vagy törvényei mérsékelték a legrosszabb barbáros anarkiát. Jézus egy másik példa egy nagy világtanítóra. A Mózes törvény bosszúelve: „Szemet szemért, fogat fogért”, lett felváltva Jézus ellentétes álláspontjával: „Szeresd felebarátodat!” A Harmadik Testamentummal Jézus szavai és cselekedetei logikus magyarázatokat fognak kapni, amiket saját tapasztalatainkon át lehet ellenőrizni.
Lépcsőfigura az emberiség fejlődését állatból emberig jelképezi, és a sugarak az emberiség szellemi vezetését jelképezik a lépcsőkön felfelé, a kozmikus szülői elvvel stimulálva, vagyis a magasabban kifejlődött egyének, vallásalapítók, akik nekünk utat mutattak.

A narancsszínű tér az állatvilágot mutatja és a sárga tér a tökéletes embervilágot.

A két legalsó fok a pogány vallásokat jelképezi, amelyek a bosszúállás elvét serkentik és az állat- és emberáldozatokat.
Következő fok, ahol a sugarak narancsszínből sárgába mennek át, a humánus világvallásokat jelképezik, a buddhizmust, kereszténységet és iszlámot. A három sugár többet ábrázol, nemcsak ezt a három világvallást.

A legfelső lépcsőfok fehér, ami azt jelenti, hogy a hitvallások a szellemi tudománnyal lettek helyettesítve, aminek a célja, az életmisztika megmagyarázása a föld minden emberének. A fehér csillag Istent jelképezi, aki a fejlődési lépcső különféle vallási eszményképein és megmagyarázásain át, létezéseseken át, minket felfelé és előre a tökéletes emberbirodalom felé vezet.
   

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København