A tökéletlen emberi világ - Jelkép 24

symbol_24s.jpg

A tökéletlen emberi világ
- Jelkép 24

 

 

A Szfinx világa
A világhelyzetet főleg még mindig az állatnak az önfenntartási hajlama jellemezi és mikor ez együttes szintben lép fel, nacionalizmusként nyilvánul meg.

symbol 24b
Ez az állatvilágból örökölt hajlam minden szinten áthatja az emberi kapcsolatokat. Az állatvilágban a hatalom egyenlő a törvénnyel. Nem törekednek az államok éppúgy katonai, mint gazdasági hatalom után?

A jelkép a bolygónkat mutatja a sok különböző nemzeteivel (a különféle terek az ábrában). Ezeket egy szervhez lehet hasonlítani, ami még nem működik tökéletesen együtt. Minden térben egy fehér kört és nyilat látunk, az ország kormányát. A nyilak különböző irányokba mutatnak.

A narancsszínű csillagok, legmesszebb balra és jobbra, az állatias hatalomeszmét szimbolizálják, itt a hatalom a törvény. A narancsszín, gravitációs energia szimbolizálja, hogy az állatvilág gyilkos elvéről van szó. Ez a beállítás még mindig egy uralkodó tény sok államnál a más államokhoz való kapcsolatában, ami illeti azokat is, amelyek hivatalosan keresztény államoknak tartják magukat.

A konfliktusokban a küzdök azokat az eszméket alkalmazzák, ami a Mózes törvény bosszúálláserkölcsében van megfogalmazva, szemet - szemért, fogat - fogért. Szintén ugyanez az elve alkalmazott a nemzetek igazságszolgáltatásában.
A jelképnek legfelső harmadrészében a nyilak mutatnak, többé-kevésbé, el ezektől az agresszíva ideáloktól, a sárga és fehér csillagok felé, ami a fehér csillaggal közösen szimbolizálja az igazi humánus eszméket, amelyek már kezdenek megjelenni bizonyos államok belső és külső államformájában.

A mennyiséget, elhelyezést és a tér beosztását nem kell szó szerint vagy földrajzilag venni. A humanizmus mindenhol terjed a földön.

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København