A kozmikus spirálkörfolyamat - Jelkép 14

symbol_14s.jpg

A kozmikus spirálkörfolyamat
- Jelkép 14

 

 

 

A kozmikus utazás az örökkévalóságon és a végtelenségen át
Az örök élet, Harmadik Testamentum szerint egy végtelen vándorlásként történik magasabb és magasabb ciklusokon keresztül. Ezért nevezik ezeket spirális ciklusoknak.

symbol 14b
Ezen a jelképen hét spirális ciklusokat látunk betűkkel jelezve:

A-spirál atomoknak/anyagoknak és hasonlóknak
B-spirál celláknak és hasonlóknak
C-spirál szerveknek és hasonlóknak
D-spirál ami képviseli a saját szervezetünk elvét. Az A-, B- és C-körfolyamat segítségével történik a szervezetünk felépítése, ami a D-spirált alkotja. Az összjáték a mikrokozmosszal így hozzájuttat minket egy fizikai szervezethez.
E-spirál a bolygókat képviseli
F-spirál a naprendszer
G-spirál a galaxisokat/tejutakat. Az E, F és G ciklusok segítségével épül fel a természet, vagyis a környezünk. Összjáték a makrokozmosszal ad nekünk egy világot –természetet- hogy benne éljünk. (Összehasonlítás a 7-es jelképpel)

Ezen kívül, hogy anyagot alkotnak a fizikai szervezetünknek, a mögöttes spirálok képviselik a múltunkat is, ugyanúgy, mint a fölötte lévők – kivéve, hogy élettér a számunkra – a jövőnket is képviselik.  Látjuk, hogy az a hat világ és tudatossági zónák, ebben a jelképben ismertetve megismétli önmagát, és örökké változik, mint különböző szervezeti alapelvek is.

A fehér tér azt a kicsi részét a végtelen világmindenségnek mutatja, amit mi általában élőnek fogunk fel.

Talán kezdünk egy szervező tényt érezni, egy Istent, a mikro-közép- és makrokozmosz közti zseniális együttműködés mögött?
 

© A szimbólumok a Harmadik testamentumból törvény szerint védve vannak. Copyright, Martinus Åndsvidenskabelige Institut i København